zondag 31 januari 2010

Krans





Ik had nog zoveel dennenappels en eikels liggen, dat ik er laatst deze krans van gemaakt heb.




Het was m´n eerste krans met dennenappels, ik heb al wel eerder kransen gemaakt van kurken en ook van schelpen.

Ik vind ´t leuk om te doen, best makkelijk ook met zo´n lijmpistool.






donderdag 28 januari 2010

Eerste volger; Aart

Wow, ik heb een eerste volger!
Wat spannend...
Gefeliciteerd Aart, veel plezier op m´n blog,
aan alle anderen; welkom hier!


woensdag 27 januari 2010

Borduren

Hallo luitjes,
gisteren was ´t hier toch koud, niet te geloven zeg, wel min 14 graden!

Dan kan je maar 1 ding doen:



Lekker bij de warme kachel gaan borduren.




Dit burduurwerk heb ik al bijna 1 jaar, maar t´schiet niet erg hard op. Nou ja, op een dag is ook deze af, moet je maar denken.



Dit is van the gold collection en heet Maggie the Messmaker.

zondag 24 januari 2010

Hyacinten






Terwijl ´t bij ons toch nog zo´n min 8 graden zijn, heb ik ´t voorjaar al binnen gehaald. Ik heb genoeg van de winter, er ligt welliswaar nog steeds sneeuw (wat wel mooi uitziet natuurlijk) maar voor mij hoeft ´t niet meer, die winter. De winkels liggen vol met hyacinten en ander bolgewas, dus ik dacht laat mij ook eens ´t voorjaar in huis halen... dus bij deze








Ik hoop dat ze mooi uitkomen, maar dat zal wel.Ze ruiken in iedergeval al wel super lekker!



dinsdag 19 januari 2010

Patchwork

Hallo, vandaag wilde ik jullie een paar van mijn patchwork quilts laten zien. Hopelijk vinden jullie ze mooi!

Twee sterrenquilts, die links is voor m´n dochter, de rechter is voor m´n zoon.Ze zijn er erg blij mee en hoeven vooral nu ´t zo koud is geen kou te lijden.






Deze quilt heb ik op een cursus ( ik geloof dat´t een weekendcursus was) gemaakt, het ging over Afrika. Aangezien ik al zo´n Afrika stofje had, heb ik m´n quilt daar verder op afgestemd, door bepaalde motiefjes die in de stof voorkwamen te herhalen.




Deze quilt is op een crazy rozen quilt gebaseerd, alleen wilde ik niet zoals iedereen op de cursus roze/rode bloemen maken. Vandaar deze kleurcombi...





Hie nog wat andere werken. De Hundertwasserquilt heb ik bij Bernadette Mayr gemaakt, en is erg groot geworden, maar dat mag de pret niet drukken. Thuis had ik er geen plaats voor vandaar dat ie nu in een trappenhuis hangt, waar iedereen ´m bewonderen kan. Daar heb ik dan ook weer plezier van.




Deze kerstquilt is het laatste wat klaargekomen is en hangt nu nog steeds boven de bank, als t weer wat beter wordt haal ik ´m daar weg en dan komt er iets anders te hangen...´t is nu lang genoeg kerst geweest!

´


Deze quilt ligt op een bed, en is naar een idee van Bernadette Mayr.
Let wel; met de machine gequilt!ho-ho!




Deze kast ´´heb´´ ik van Maaike Bakker,daarna heb ik nog ´n tweede genaaid, heb daarvoor jarenlang leuke groente en fruit stofjes verzameld. Toen de quilt klaar was ontdekt ik ´t ene leuke stofje na ´t andere in de winkels..is dat niet altijd zo?



Wat vonden jullie ervan, please leave a comment.


vrijdag 15 januari 2010

kerst dit jaar



Bij Depot hadden ze de hele afdeling kerstspullen afgeprijsd, dus heb ik even toegeslagen! Alvast voor komende kerst, je kan niet vroeg genoeg beginnen!
Nou ja, in ieder geval heb ik weer volop materiaal om voor een volgende Weihnachtsmarkt volop te kunnen ´´basteln´´.





Op alles was 70% korting, daar word je blij van...









woensdag 13 januari 2010

winter-ijstaart













Voor een vriendin die jarig was heb ik deze ijstaart gemaakt, ik had er nog nooit eerder 1 gemaakt, dus ´t was wel een verrassing hoe ´t zou worden. Maar deze taart viel bij de jarige zeer in de smaak!





Ik wil er zelf ook 1 !!


maandag 11 januari 2010

Tilda


Deze lekkere muffin had ik een tijd geleden al gemaakt, uit een Tilda boek. Het past nu heel goed in m´n kerst decoratie. De kerstspulletjes ben ik al aan ´t wegruimen maar deze muffin blijft nog lekker staan.

vrijdag 8 januari 2010


Laatst heb ik wat opgeruimd en ben deze schilderijen tegengekomen, eigenlijk zijn ze hartstikke leuk.Ik heb echt weer zin om met schilderen te beginnen, maar dan wel op doek, niet meer op papier, dat houdt toch wat langer goed en ziet er profesioneler uit.Ik denk dat ik deze toch maar weer ergens in huis ophang, zonde om ze te laten instoffen in een hoekje.

woensdag 6 januari 2010

Kleine dingetjes waar je happy van wordt.




Gisteren was ik nog even in de stad, eigenlijk om in ´t thomas sabo winkeltje mijn bestelde kerstkado aftehalen, maar dat was er nog niet...toen zag ik in de vitrine dit waanzinnig mooie aanhangertje, wat ik eigenlijk altijd al wilde hebben.Dietmar zei natuurlijk weer dat ik ´t gelijk maar moest meenemen,als ik ´t al zo mooi vond, dat heb ik dan ook maar gedaan!M´n armband komt zo langzaam lekker vol.

maandag 4 januari 2010

dan kan eigenlijk ook gelijk de tweede

de verjaardagstaart voor nathalie... met 16 kaarsjes.

de eerste !

Welkom op mijn blog, veel plezier bij ´t lezen...
Hier komt mijn eerste foto:




Een van de vele sneeuwfotos die ik gemaakt heb.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...