woensdag 25 augustus 2010

Hunter´s StarDe rand heb ik er inmiddels ook al aan, ik heb gekozen voor een smalle oranje-achtige baan , dan een breed stuk beige en als afsluiting een smal stuk donker bruin.
Ik ben er wel tevreden mee.

Für den Rand habe ich orange, beige und dunkel braun genommen.
Ich finde das sieht ganz gut aus.
Ook ben ik al begonnen met quilten,
nou ben ik daar niet zo´n held in...
...en ik heb ook ´t idee dat ik ´t niet helemaal volgens de norm doe.
Ik span m´n quilt heel strak in ( wat geloof ik al niet goed is, maar nou ja..)dan maak ik echt steekje voor steekje zonder vingerhoed( m´n vingers blijven heel); ik steek van boven naar beneden door de quilt, grijp dan met m´n hand onder de quilt door om daar ´t naaldje aan te pakken, steek vanonderen weer naar boven, grijp met m´n hand weer boven de quilt om ´t naaldje aan te pakken, steek weer naar onderen etc. Duidelijk?? M´n linker hand doet daarbij niet veel, die houdt de quiltring vast.

Ich habe auch schon angefangen zu quilten. Das quilten ist nicht so mein Ding, ich glaube ich mache das auch nicht ganz richtig.
Ich quilte mit rechts und nehme immer die Hand von oben wieder nach unten. Quilte so Stich für Stich.
Nou heb ik begrepen, dat als je met een vingerhoed werkt, je wel 3-4 steekjes ineens kan maken!
Oh-wee dat zou 3 dubbel zo snel zijn!!
Toch maar eens gaan oefenen.

Aber wenn man mit einem Fingerhut arbeitet, kann man bis zu 4 Stiche in eins machen.
Dann würde ich ja viel schneller sein.
Ich muß das mal üben!
Het probleem is ; ik heb helemaal geen vingerhoed!!

Das Problem ist; ich besitze gar keinen Fingerhut!

15 opmerkingen:

 1. Berbel,

  je maakt echt mooie dingen. 'k wou dat ik het ook kon.

  groetjes,
  Knutselbeertje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je Hunter's Star is erg mooi geworden.
  Als ik jou was, zou ik toch proberen om het "echte" quilten onder de knie te krijgen. Het werkt sneller en wat nog belangrijker is...je maakt de steekjes dan recht naar boven en beneden. Daardoor kan je quilt niet meer verschuiven en wordt dus mooier.
  Onze "juffrouw" zei altijd: "oefenen, oefenen, oefenen". En ik ben blij dat ik haar raad ter harte genomen heb.
  groetjes en veel succes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie hunter's star, de rand is erg mooi, subtiel. Als je wilt leren handquilten zou ik het leren met de ring van Ted Storm, deze is niet goedkoop maar je spaart er wel je pols en vingers mee.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige Sterren! Je kleurencombinaties zijn zoals altijd helemaal mijn smaak!
  Groetjes en tot... Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En anders een vingerhoed van de Hema, die heeft een mooi opstaand randje. Dat duimquilten van Ted Storm lijkt mij ook nog wel eens wat..... Je randen zijn erg mooi bij de rest, Het wordt een mooi geheel zo. En handquilten leer je inderdaad door te oefenen, gewoon gaan proberen en je niet druk maken over een norm....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtige hunter's star berbel. ja, met een vingerhoed gaat het heel wat sneller, maar snelheid is heus niet alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig, met een vingerhoed gaat het inderdaad sneller. Maar zonder kan toch ook. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De kleuren voor je rand zijn inderdaad prachtig! En als je je quilt spant in de ring, moet je in het midden indrukken om hem soepeler te hebben. Anders krijg je ook met een vingerhoed geen 3 of 4 steekjes op je naald. Op youtube kan je filmpjes zien waarin het wordt voorgedaan. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat wordt je Hunter star mooi.
  Zou ook inderdaad met vingerhoed gaan oefenen.
  Mij is het ooit verteld dat als je gaat quilten na een poos niet gequilt te hebben, om een proef-quiltlapje klaar te hebben liggen. Eerst weer een paar steken daar op doen voordat je weer aan het echte werk gaat beginnen. Moet eerlijk bekennen dat er bij mij zo'n lap ligt, terwijl ik toch al jaren doe quilten.
  Succes met het oefenen.
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Berbel,
  dein Hunter's Star ist wunderschön - die Farben gefallen mir.
  Ich quilte aber auch Stich für Stich - ich glaube, falsch ist nichts. Es ist so richtig, wie du am besten zurechtkommst.
  Liebe Grüße aus Deutschland,
  Rosi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt een prachtige quilt gemaakt! Ik zou wel meteen overschakelen op een vingerhoed én een Aunt Becky. Dat is een heel handig dingetje die je aan de onderkant van je quilt gebruikt om de naald terug te duwen. Je moet er wel een poosje mee oefenen, maar als je het onder de knie hebt, heb je nooit geen zere vingers meer én je schiet lekker op met quilten. Doen hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is werkelijk een schitterende quilt! Zoals ik hierboven gelezen heb kun je dus alles op Youtube vinden, zou er niet opgekomen zijn hihi! Heel veel quiltplezier, want dat is het aller belangrijkste!! Mooie avond verder, groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is inderdaad een probleem: wanneer je geen vingerhoed hebt en die wèl wilt gebruiken. Of je het volgens de 'norm' doet is helemaal niet interessant: als je er maar plezier in hebt. En die Hunter's star is zo mooi, met die randen en randjes, dat je daar wel van moet genieten! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Berbel, Wat een prachtig patroon is dit. Ik ben van plan om met lila/paarse stoffen in combinatie met wit dit patroon te gaan maken. Kun je mij vertellen waar je het patroon uitgehaald hebt?
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo,Berbel!
  Der Rand passt wunderbar, und für das Quilten kannst du dir ja Tipps in Celle geben lassen. Wir sehen uns...liebe Grüsse!
  Hildegard

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...