maandag 10 januari 2011

Maggie ´t rotzooimakertjeNadat ik al bijna een jaar hier niet meer aan gewerkt heb, heb ik laatst mijn borduurwerkje toch maar weer eens voor de dag gehaald.
Ik heb het pakket ooit eens op een beurs gekocht, maar eerlijk gezegd valt ´t werk een beetje tegen. Het zijn zoveel kleuren en de steekjes (kruissteek, halve kruissteek)zijn zo priegelig klein. Mijn ogen worden er ook niet beter op; ik heb al een (lees)bril, ook werk ik precies onder een burolamp, maar nog heb ik moeite met ´t zien van alle draadjes en steekjes...
Een daglicht lamp heb ik niet en een loep ook niet. Misschien toch niet zo´n slecht idee om zoiets eens aan te schaffen, misschien op een volgende beurs.

Ich habe schon fast ein Jahr nicht mehr an "Meggie the messmaker" gearbeitet.Auf einer Messe habe ich das Stickpaket gekauft, aber eigentlich bin ich ein bisschen enttäuscht, es ist wunderschön davon abgesehen, aber die Stiche sind so klein und es gibt so viele unterschiedliche Farben...
Meine Augen sind auch nicht mehr das was sie mal waren, ich habe schon eine (lese)Brille und sticke auch direkt unter einer Lampe trotzdem sehe ich die Stiche nicht richtig.
Eine Tageslichtlampe oder Lupe besitze ich nicht,
das wäre eine Anschaffung die ich mir auf der nächsten Messe zulegen könnte!


12 opmerkingen:

 1. poehey! heel mooi, maar wat een priegelwerk, een held ben je als je hieraan wilt borduren!
  lieve groet en succes, riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk maar het wordt wel heel erg mooi.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat borduurwerk, maar een loep is bijna onmisbaar. Snel kopen maar!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Berbel,

  Het is anders wel heel mooi met al die kleurtjes! Heel warme kleuren ook!

  Jammer dat je het niet goed meer kunt zien.Dan werkt het idd niet prettig.Vooral jammer als je zoiets erg graag doet.
  Bij mij is het ook zo. Ik borduur eigenlijk heel graag, en dan ook nog zo fijntjes mogelijk!Maar ik kan er ook niet meer voor zien. Ik heb me een tafelloep gekocht,maar die heb ik nog niet gebruikt!

  Fijne week, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan ook simpeler hoor, een wat sterker leesbrilletje (Hema!) en een daglichtlamp in je staande lamp draaien en je ben weer helemaal ziens, werkt fantastisch! Ik borduur echter het fijnste lekker in de zon met leesbrilletje, dus het fijnere werk is voor de zomer! Fijne week, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gepriegel zeg ik kan me voorstellen dat je er moeite mee hebt, al zal het super zijn als je het af hebt.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi borduurwerk, ik vind hem prachtig worden en ja gepriegel is het zeker maar wel mooi gepriegel zeg ik dan maar. En ik kan je een lamp met daglicht en loep aanraden heb er ook eentje en wil hem niet meer kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een mooi borduurwerk en zonde dat het blijft liggen. Ik werk ook met een loep en kan echt niet zonder. En een daglichtlamp kan ik ook niet missen al gebruik ik die vaker bij het patchworken. In elk geval zijn het 2 investeringen waar je geen spijt van zult krijgen. Misschien een idee voor je verjaardag dit jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is een mooi borduurwerk, heel fijntjes!
  Het is een herkenbaar probleem, ik kan ook niet meer zonder leesbril borduren. En een daglichtlamp staat ook op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag. Want bij de gewone lamp kan ik het, vooral in de winter steeds slechter zien. Zelfs bij het pachworken merk ik dat ik steeds vaker mijn leesbril pak. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. liebe Berbel, das ist ja eine Fleißarbeit.
  Darum klick mal hier....

  http://julimond-strickt.de/kommentare/liebster-blog-....1309/

  Ich mag dein Blog sehr.

  lg
  Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tja, het is misschien priegel werk, maar het ziet er wel fantastisch uit. Zo'n lamp of loep is misschien geen gek idee: gemak dient de mens, of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het zal vast mooi zijn als het af is. Ik begrijp je wel denk ik. Ik heb nog steeds een werkje liggen met een boerderij. Ik denk dat de kleuren er met de computer in 'bedacht'worden, om het maar even raar uit te drukken. Dan krijg je dat je soms ieder klein stukje met een ander tintje moet borduren en dat maakt het zoveel gedoe vind je niet?
  Succes in ieder geval.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...