zaterdag 19 maart 2011

255 KlosjesNou, hij is helemaal af!
Mein Quilt ist ganz fertig!Mijn klosjesquilt telt 255 klosjes en is een klein quiltje geworden.
ik weet nog niet wat ik er precies mee ga doen, als tafelkleed ( hoewel ie voor de houten tafel buiten een tikkie klein is) of als toedek dekentje op de bank... eens zien wat ´t wordt.
Mein Klosjesquilt besteht aus 255 Klosjes, ich weiß noch nicht genau wofür ich diesen Quilt nehmen werde. Vielleicht als Tischdecke für draußen, oder als kleine Decke auf meinem Sofa....mal sehen was es wird.Gequilt heb ik helemaal met de machine, de achterkant ziet er daardoor wel grappig uit, ´t einge minpuntje is dat ´t beginnetje waar je begint te naaien, zo´n frotje wordt en dat zie je natuurlijk op de achterkant. Ik weet niet of ikdit voorkomen kan, ´t ligt waarschijnlijk aan de naaimachine...
Gequiltet habe ich mit der Maschine, die Rückseite sieht dadurch sehr witzig aus. Leider sieht man auf der Rückseite auch immer beim Nähanfang so ein Knubbel. Weiß nicht wo das dran liegt, wahrscheinlich an der Maschine?!


22 opmerkingen:

 1. Hoi Berbel,

  Wat mooi geworden.Zelfs de achterkant is schitterend. Goed idee om dat op die manier te quilten. En zulke vrolijke kleuren, dat oranje maakt het helemaal zonnig:-).Wat ga je nu maken????

  groeten Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met je affe klosjesquilt.
  Mooi ist ie geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je boven- en onderdraad vasthoudt naar achteren toe als je begint te naaien, hoef je volgens mij geen 'frotje' te krijgen. Bij mijn oude machine gebruikte ik die truc ook. Mijn nieuwe doet dat gelukkig niet meer...
  Je klosjesquilt ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie klosjesquilt is dat geworden, vooral door de achtergrond stoffen. Om een frotje te voorkomen, de onderdraad naar boven halen voor je begint te naaien en de onder- en bovendraad vasthouden bij de eerste steekjes.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat met je mooie klosjesquilt!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je mooie klosjesquilt hij is schattig geworden.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat is het mooi geworden!!! je bent er echt een poosje mee bezig geweest! er komt vast en zeker een doel voor.

  marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is erg mooi geworden en de achterkant is ook al zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is PRACHTIG geworden, Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, wie wunderschön, liebe Berbel.

  Das sieht einfach nur klasse aus. Die Knubbel kann ich mir auch nicht erklären. Vielleicht eine automatischen Vernähfunktion? Oder du mußt den Faden am Anfang festhalten, ich hab das auch manchmal.
  Aber auf jedenfall sehen deine Klosjes klasse aus. Ich habe erst ein paar zusammengenäht.
  Gratulation.....und was machst du jetzt?

  liebe Grüße
  Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De klosjesquilt is echt prachtig geworden! Leuk dat het oranje er qua kleur uitspringt. Knap dat je de quilt helaal op de machine hebt door gequilt, echt mooi gedaan. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je klosjesquilt is prachtig geworden!!

  Groetjes
  tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hartstikke mooi geworden!! Heel vrolijk ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij ziet er prachtig uit.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ein wunderschöner Frühlingsquilt!!!
  Liebe Grüsse! Hildegard

  BeantwoordenVerwijderen
 16. je hoeft niet te kijken wat het wordt, het is al wat en wel: heeeeeeeeeeeel mooi!
  jammer dat ie affo is:)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O echt leuk geworden! Ik vind het heel leuk dat het een geheel is, terwijl het van alles door elkaar leek toen je de klosjes los maakte. Ook een hele grappige doorquilt-oplossing.
  Handi die tips van hier boven, volgens mij helpt dat wel.
  Groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zie dat je al tips hebt gekregen, en inderdaad de draden even vasthouden bij de start voorkomt "frotjes" aan het begin van je naad.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Van harte met je klosjesquilt! Mooi is die geworden. En een goede keuze om toch wat andere kleuren dan alleen groen erbij te doen. Inderdaad: wat een leuke achterkant!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Frotje, wat een grappig woord toch he, ik haal onderdraad naar boven, maak 2 steekjes op de plaats of doe 2 heen en weer steekjes, geen gefrot meer. Bovendraadjes kan je kort afknippen of met naald tussen de lagen steken en afknippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hi Berbel, ik had deze post gemist...uitgerekend deze post met je mooie affo! gefeliciteerd, hij is prachtig geworden. Je quiltwerk is ook leuk en het probleem van het frotje is opgelost, zie ik hierboven. Ik haal de draad alrijd naar de bovenkant van het werk. Nou ja, altijd, meestal...soms wil je gewoon snel doornaaien en ja, dan heb je weer een frotje. Heerlijk woord, ik kende het niet, maar ga het vanaf nu gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...